top of page
_20A4907.jpg

OM

KATRINE

Min vinkel på den bedste hjælp er:

At finde de bevægelser som virker på dig. At finde de øvelser om du rent faktisk får lavet hver dag, fordi du mærker god effekt af dem. Det lyder enkelt, men for mange med hjernerystelse kan det føles helt umuligt at finde de aktiviteter som giver bedring.

 

Det er her der er brug for min ekspertise i bevægelse, min erfaring med kroppens signaler og min viden om hjernerystelse.

Du kan læse lidt om min baggrund i de næste fire "kasser". Jeg har valgt de vigtigste elementer i hvad der har formet mig og skabt den tilgang jeg står med i dag.

ELASTIC

MOVEMENT THERAPY

Elastic Movement Therapy (EMT) fokuserer på at bringe kroppens egne ressourcer i spil gennem aktivering af bindevævet. Det opnås ved en blanding af berøring, tryk, bevægelse og dialog.

 

EMT er en helt konkret hjælp til friere bevægelse, bedre åndedræt og kvalitet i træningen. Du opnår en bevidsthed om dine spændinger i kroppen, får hjælp til at nulstille kroppen og vi forebygger at spændingsniveauet bygges op, så du undgår smerter og ubehag.

I forhold til hjernerystelse kan EMT åbne for forbindelsen fra krop til hjerne hvilket skaber en ro i nervesystemet som for mange kan nedbringe en del af de HR symptomer der har at gøre med sanseoverstimulering; fx hovedpine og lyd- og lysoverfølsomhed. 


Jeg bruger en blid udgave af EMT hvor jeg lader din krop selv bestemme hvor langt den er klar til at slippe i de enkelte bevægelser. Vi holder os altså indenfor dit systems begrænsninger.
 

Hovedformålet er at give dig redskaber, så du kan mærke din egen krop, dit eget liv og blive herre over egne valg - og leve derefter.

Anker 1

SPECIAL

DESIGNEDE ØVELSER

Øvelserne er udviklet med det formål at adressere de udfordringer der opstår i en krop med en rystet hjerne. Jeg kalder dem “concussion healing” øvelser. Med mikrobevægelser der udspringer af åndedrættet forplantes en blødhed fra krop til nakke og kranie. Vi smelter stivheden og skaber fysisk og sensorisk kontakt mellem krop og hjerne.

Når kroppen er klar øger vi bevægelserne og kobler flere styrkeelementer ind så du får et godt fundament for at komme videre i livet.

 

Concussion healing øvelserne skaber den aktive hviletilstand som din hjerne sukker efter. Målet er at balancen mellem hvile og træning bliver en naturlig del af dig, så du lærer, helt uden at anstrenge dig, at kende og overholde dine egne grænser. På den måde skaber du optimale helingsbetingelser for din hjerne.

Anker 2

FORSKNINGS

BASERET TILGANG

Da jeg slog mit hoved var jeg godt i gang med en karriere indenfor forskning. Det har jeg taget med mig videre.


På hjernerystelsesområdet er der for lidt forskningsmæssig viden. Jeg samler resultater fra smerteforskning, bindevæv, hjernerystelse og manuelle behandlinger til udviklingen af min tilgang.

Siden 2014 har jeg været frivillig i Hjernerystelsesforeningen, og brugt mine faglige kompetencer i landsbestyrelsen, i fagligt udvalg og til at opbygge Hjernerystelseslinien og uddanne de frivillige rådgivere. 

- Albert Einstein

"It cannot be changed without changing our thinking"

Anker 3
_20A4640.jpg

MIN

HISTORIE

Jeg fik en "lille" hjernerystelse i 2008. I det første halvandet år var jeg fuldtidssygemeldt og da jeg startede på arbejde var det mere af nød end fordi jeg var klar. Ved at bide tænderne sammen lykkedes det mig at trappe op til næsten fuld tid og at arbejde på den måde i 2 ½ år. Og jeg var en "succes" - set udefra. Indefra føltes det som jeg var fanget i et krampagtigt forsøg på at blive rask samtidig med at jeg ville holde fast i mit job på Københavns Universitet.

Det førte mig til et styrtdyk af et tilbagefald i 2012. Fire år inde i en alvorlig hjernerystelse og alle mine ressourcer var nærmest udtømte. Jeg var lagt helt ned, bogstaveligt talt, alle de tidligere symptomer og flere til slog mig helt ud.

Det er uden tvivl den sværeste tid i mit liv. Men også det vigtigste vendepunkt. Jeg besluttede mig for at jeg ville have det godt. Det lyder enkelt, men er det ikke. Det var slut med at belaste mig selv for at lykkedes i verden. Jeg ville have det godt. Det blev mit mål.

Det var på det tidspunkt at jeg lærte om bindevævet og hvordan man kan skabe bevægelse der virker helende. Jeg fik det lidt bedre hver gang jeg trænede - og eftersom jeg ikke kunne ret meget andet, så blev træningen mit helle, mit håb og min mulighed for at arbejde på mit mål om at få det godt.


I 2015 var jeg klar til at bruge min nye viden om bindevæv, træning og hjernerystelse til at hjælpe andre med længerevarende følger efter hjernerystelse. De mange timer, måneder og år med en krop og en hjerne der ikke kunne eller ville samarbejde har lært mig mere end en hel universitetsuddannelse… og jeg står i dag stærkere end nogensinde. 

Anker 4

Brug for hjælp med din hjernerystelse?

 

 

61 33 32 84

bottom of page